Nio personer sitter kring ett mötesbord och tittar på en tjej som pratar om bild på en skärm i änden på bordet.

Stipendier till praktikanter vid svenska handelskammare utomlands

Stipendiefonden beviljar praktikantstipendier till svenska handelskammare eller andra organisationer utomlands med inriktning på svensk utrikeshandel och internationalisering.

Tanken med dessa praktikstipendier är att ge nyexaminerade studenter en chans att komma in på arbetsmarknaden och få utlandserfarenhet samtidigt som handelskammaren eller organisationen får värdefull arbetskraft.

Amerikanska flaggor
sju personer håller om varandra framför kameran

Intresserade handelskammare vänder sig direkt till Stipendiefonden för en förfrågan. Intresserade studenter (praktikanterna kan ha både kandidat – och magisterexamen men får ej ha fyllt 30 år) vänder sig direkt till handelskammaren eller organisationen med sin ansökan. Praktikantstipendium kan inte sökas via denna hemsida.

Exempel på handelskamrar som hittills fått stipendier från Stipendiefonden är: Frankrike, Hong Kong, Indien, Japan, Kanada, Kina,  Nederländerna, Portugal, Schweiz, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan, Tyskland, och USA (Atlanta, Florida, New York, San Francisco/Silicon Valley, Washington).

För mer information om antalet stipendiater och vilka handelskammare som hittills har mottagit praktikanter som finansierats av Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom gå gärna till de praktikantrapporter som finns att läsa här nedan.

Facebookgrupp för praktikanter

Det finns en Facebookgrupp för de praktikanter som är på väg ut/varit ute och kommit hem igen från olika praktikplatser. Det är en sluten grupp som heter Scholars Swedish Youth Abroad (SSYA). Du kan gå in via knappen nedan för att komma till gruppen. Klicka på ”Gå med i grupp” och svara på ansökningsfrågorna så får du inom kort ett meddelande när du blivit medlem i gruppen.