Stipendier till skolföreningar

Bilder på barn från Svenska skolan Gran Canaria

Svenska skolföreningar i utlandet kan söka och bli beviljade stipendier för sin verksamhet.

Ansökan om stipendium görs via vårt digitala ansökningssystem på denna hemsida. En ansökan ska alltid göras av en styrelseledamot i skolföreningens namn. Samtliga styrelseledamöter anges med namn och befattning

Ansökan måste innehålla en redogörelse för t.ex. vad stipendiet ska användas till, antalet barn i verksamheten samt årsavgift per elev. Vi kommer även att inför varje ny ansökan att begära en återrapportering av vad stipendiet har använts till.

I slutet av juni får alla som har sökt stipendium ett mail från Stipendiefonden med besked om stipendium har beviljats eller inte. Mailet skickas till den mailadress som finns registrerad på användarkontot. Under september/oktober kommer alla som har blivit beviljade ett stipendium att få en rekvisition via mail med begäran om bankkontouppgifter. OBS! Sista dag för rekvirering är den 15 november. Sent inkomna rekvisitioner hanteras ej.

Ett stipendium utbetalas endast till skolföreningens konto eller till annan person verksam i skolföreningen enligt fullmakt. Utbetalning av stipendier görs under oktober/november. 

För mer information, läs reglementet.

Samtliga bilder tagna av Micael Löfgren och Lotta Månsson för Svenska i Las Palmas de Gran Canaria

Klicka på bilderna i galleriet nedan för att se full version.