Svenskar i Världen ordnar Livefika om svensk utbildning i utlandet

En grupp skolbarn springer på en skolgård dagtid.

Tillgång till studier i svenska och möjlighet att studera på distans eller vid en svensk skola utomlands är viktiga frågor för svenska familjer som bor eller planerar att flytta utomlands. Den 22 januari 2024 bjuder organisationen Svenskar i Världen in till ett Livefika om just svensk utbildning i utlandet. 

På Livefikat kommer Britt Wikudd, biträdande rektor på Sofia Distans, Therese Lottini rektor på Svenska skolan på Mallorca, Göran Holm från Svenska Distans, Camila Tanaka Hess, rektor vi Hermods Distansgymnasium och Monica Bravo Granström, Senior Advisor på SMUL (Svenska som modersmål utomlands) att gå igenom de alternativ som finns för studier på grundskole- och gymnasienivå. De reder ut begreppen och berättar om för- och nackdelar med svensk skola på distans, lokal skola med svenska som ämne, internationell skola och kompletterande svenska. Observera att Livefikat är exklusivt för Svenskar i Världens medlemmar.

Läs mer på Svenskar i Världens webbsida: https://www.sviv.se/blog/2023/12/undervisning-i-svenska-spraket-och-svensk-skola-pa-distans/

Dela inlägget med vänner här

Facebook
Twitter
LinkedIn