Rapporter från våra praktikantstipendiater

Jenny Biver

Rapport från Svenska Handelskammaren i Florida

Jag hade storslagna planer för 2020. Jag hade just avslutat 5 månader som trainee på Europaparlamentet i Stockholm, och nästa äventyr skulle ta mig till södra USA:s östkust. Den 13 mars stängdes USA:s gränser på grund av den rådande Covid-19 pandemin.

Läs mer
Paris, France. Panoramic view from Arc de Triomphe. Eiffel Tower and Avenue des Champs Elysees. Europe.

Rapport från Svenska Handelskammaren i Paris

Efter att ha avslutat min kandidat i Montréal, Kanada, kände jag mig inte helt färdig med fransktalande länder så när möjligheten att få jobba ett år på Svenska Handelskammaren i Frankrike kom upp så fanns ingen tvekan.

Läs mer
Stadsvy över Taipei City. Två höghus sticker upp ovanför övriga höghus en ljus sommardag med grönska i förgrunden.

Rapport från praktiktjänst i Taipei City 2019-2020

Under början av juni höll kammaren sin årsstämma där nya styrelseledamöter valdes in. I samband med detta så har jag jobbat med att förbereda stämman, och därefter sköta det administrativa arbetet för att registrera de nya styrelsemedlemmarna.

Läs mer
Skyline över london och Tower Bridge. En bro i bakgrunden av vatten på kvällen.

Mitt år på Svenska Handelskammaren i London

Juni 2019 blev jag, tjugofyraåriga Anna Dahlqvist Thuresson, färdigutbildad ekonom vid Lunds Universitet. Jag lämnade kullerstensgator, studentikosa traditioner och alla mina vänner för att återvända till min favoritstad London.

Läs mer
Vita huset - Washington DC

Rapport: Mitt år på Svensk-Amerikanska Handelskammaren i Washington DC

Jag blickar ut från flygplansfönstret. Staden under mig blir mindre och mindre. Till slut försvinner Vita huset, Capitol Hill, Potomac-floden, U-street och House of Sweden långsamt bakom ett moln.

Läs mer
Publikbild under evenemang

Rapport från Svenska Handelskammaren i Nederländerna 2019

Ett helt år har nu passerat sedan jag först satte min fot på Svenska Handelskammarens kontor i Amsterdam, Nederländerna och påbörjade det hitintills mest händelserika och utmanande året i mitt liv.

Läs mer
va__rga__nget___mati_oa8qp

Rapport från Axel Krottler i San Francisco, USA

Hej, Jag heter Axel Krottler och fick under 2019 möjligheten att göra ett internship på den Svensk-amerikanska Handelskammaren i San Francisco & Silicon Valley tack vare ett stipendium från Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom.

Läs mer
Praktikrapport Maja Ohlsson

Praktikrapport Swedcham in Singapore 2018/2019

Min vardag på SwedCham är väldigt varierad, dels med tanke på att vi anordnar runt 40 event per år ger det oss nästan ett event i veckan, och dels med anledning av att SwedCham fortfarande är en nystartad organisation så är våra roller och uppgifter väldigt dynamiska.

Läs mer
img_1295

Swedish Chamber of Commerce for the UK London, Storbritannien

Jag heter Nathalie Thiel och efter att ha avslutat min masterutbildning i Business & Management på Handelshögskolan i Stockholm i maj 2018 fick jag den fantastiska möjligheten att spendera 12 månader i London för praktik på Swedish Chamber of Commerce for the UK

Läs mer
Amerikanska flaggor

Mitt år i New York – praktikrapport från Krista

Det hela började med ett samtal en regnig kväll i oktober. Där och då hann jag tydligen bestämma mig inom loppet av två minuter att jag självklart skulle tacka ja och åka på ett stipendium till New York för att jobba på Svenska Handelskammaren i ett år.

Läs mer